sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Oman puutarhan vierasvara /Claudia

Tänä aamuna aivan yllättäen muutama rakas ystävätär pelmahti kylään. Ohikiitävän hetken mietin, mitä ihmettä tarjoaisin. Mutta hakuna matata! Ihaninta kesässä on se, että vähän suuremmankin aterian ainekset löytyvät tarpeen tullen kätevästi omasta pihasta! Kasvimaan herkuista syntyy joka kerta todellista luonnonmukaista lähiruokaa. Omalta takapihalta kerätyt raaka-aineet: mikä voisikaan olla helpompaa ja huolettomampaa! Voit itse taata tuotteiden huippulaadun :)

Siispä tänäänkin kiiruhdin kipin kapin kasvimaalle, taittelin ruohosipulit ja keräsin salaatinlehdet, rucolat, tillin sekä persiljan. Kypsä kesäkurpitsakin jo kutsuvasti pilkotteli suurien lehtien alta. Sipulihan on tähän aikaan aivan parhaimmillaan. Hellästi auttelin uudet perunat maan povesta päivänvaloon. Proteiinilähteeksi kynin Maken takapihalta ampuman urosfasaanin. Kasvihuoneesta pistäydyin lopuksi hakemassa tomaatit ja yrtit.
Saisikohan näistä jo jonkinlaisen lounaan aikaiseksi? ;) Tilkkanen alsacelaista kypsää Pinot Grisiä sopii kyllä lomapäivän lounaaseen hyvässä seurassa.

...ja siinä hyvässä seurassa viihdyttiinkin koko päivä! Illalla istuttiin kuohuviinin ja kynttilöiden kera pitkään kotiterassilla. Voiko kesäiltaa ihanammin viettää? Suviyön lempeä lämpö, ihanat ystävät, hyvä ruoka ja juoma, huumoria ja kikatusta, maailmanparannusta, vanhojen muistelua, uuden suunnittelua, toiveita ja salaisuuksia. Kiitos Kerstin, Amelie ja Lissu <3 Quelle soirée merveilleuse!
Make halusi lisätä asetelmaan vielä vähän omia suosikkejaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti