tiistai 26. heinäkuuta 2016

Puimureita ja rollaattoreja /Make

Claudia kun näki tämän otsikon niin sanoi, että "Ihanaa kun kirjoitat kesäteatteri näytelmän". Hehheh. Siltä tuo ehkä vähän kuulostaa kieltämättä. Saattaisi sellainenkin meikäläiseltä taittua, on nimittäin sen verran teatteritaustaa nuoruusvuosilta, mutta ei siitä nyt tässä sen enempää. No, sen verran on pakko sanoa, että siinä oli eturivin tätien silmät kosteina kun meikäläinen veti sukkahousuissa Sinivuorten yötä joulunäytelmässä. Alakoulussa siis. Opettajakin sanoi äidille, että Makella dramatiikan taju korvaa hienosti muita ominaisuuksia.

Mutta asiaan.

Se on kuulkaas niin, että polttomoottorit ja kaikki niihin liittyvä on meikäläiselle vähän niin kuin heikkous. Niitä erilaisia vehkeitä ja vekottimia on tullut vuosien varrella jonkin verran hankittua, laskin että yhteensä polttomoottorikäyttöisiä laitteita kotona ja mökillä on pauttiarallaa kakskytäseitsemän. Tai eilisestä lähtien kakskytäkahdeksan.

Nimittäin ostaa päräytin leikkuupuimurin. Enkä pelkästään puimuria, vaan siihen tuli lato kaupan päälle. Ja nimenomaan päälle niin kuin kuvasta näkyy.

Tuli tehtyä niin edulliset kaupat, että vähän itseäkin hävetti. Alle kymppitonnin lähti koko roska. Myyjä oli sitä mieltä, että kone on täysin toimintakuntoinen. Kuulemma ajamalla viety sisään suoraan pellolta jokunen vuosi sitten. Sanoi että on varma tieto, koska oli itse ollut mukana isoisän polvella rattia vääntämässä.

Claudia kun on tarkka näistä piha-asioista oli ensin vähän pahana, että mihin se muka mökin pihapiirissä  laitetaan, mutta rauhoittui sitten kun annoin luvan ripustaa siihen amppeleita silloin kun se ei ole ajossa. Ja se on sanottava, että hyvältähän se siinä mökkirannassa näyttää, veneen vieressä. Claudiakin sanoi, että se tuo "rustiikkia autenttisuutta meidän mökkimiljööseen".

Nyt kun vielä saisi vuokrattua vähän viljapeltoa testausta varten niin, avot! Parin paikallisen maajussin kanssa on neuvottelut hyvällä mallilla, joten ei muuta kuin syksyä odottelemaan ja elonkorjuuta. Kunnan maataloussihteerille soittelin EU-tukiasioista, mutta kummallisen nihkeätä oli suhtautuminen. Vanhan puimurin omistaminen ei kuulemma ole tukiperuste. Ei ole helppoa meillä maataloustuottajilla, kun virkamiesten asenne on tuota tasoa, se kävi selväksi. Olisi syytä Brexitiä harkita meilläkin.

Niin, se rollaattorihomma. Täytyy siitä tehdä varmaan oma päivitys myöhemmin, mutta sen verran voi vihjaista, että siitä on tulossa laite numero 29. 

2 kommenttia:

  1. Make olit kyllä niin tunnetta täynnä Sinivuorten yötä esittäessäsi! Hienoa nähdä että kirjoitustaitosikin ovat entisellään, kyllä tämä hurmaava rosoisuus oli nähtävissä sinusta jo silloin pikkupoikana! Kaikkea hyvää sinulle ja nuorikollesi.

    T. Tyyne Miettunen, ent. äidinkielen ja kirjallisuuden opettajasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon kannustavista sanoista, opettaja Miettunen! Hienoa, että jaksatte vielä eläkeiässäkin muistaa entisiä oppilaita. Ilman teidän kärsivällisyyttänne tässä tuskin blogeja kirjoittelisin. Ja näin meidän kesken, muistatte ehkä sen härskin kuvan, jonka joku oli kaivertanut rehtorin oveen. No minähän se olin, nyt voi sen jo tunnustaa. Toivottavasti rikos on vanhentunut, hehheh. Pahoittelen asiaa, mutta pojat on poikia.

      Poista