torstai 14. heinäkuuta 2016

Superfoodit talteen /Claudia

No niin! Tästä se lähtee!

Tänä ihanana vapaapäivänä oli tarkoituksenani laitella vähän puutarhaa. Sen verran oli luontoäiti kuitenkin vihastunut, että oli loihtinut mustia pilviä taivaankannen täyteen. Auringossa puuhastelu jäi haaveeksi, siispä pirtsakan keltaiset Hai-saappaat jalkaan ja nokka kohti lähimetsää!

Reippain mielin astelin puitten lehtisalin, ja riemuni oli suuri, kun näin, että mättääthän jo pursusivat mustikkaa. Ja ei kun poimuri tanaan ja luonnon safiirit talteen! Inisevät pikku ystävät yrittivät tehdä lähempää tuttavuutta, mutta taskuun varaamani hyttyssuihke sai heidät luopumaan aikeistaan.

Entä se saalis sitten? Kuva puhukoon puolestaan. ;)



Illalla oli aikaa puhdistaa ja pakastaa nuo pienet vitamiinipommit. Kovin paljon niitä ei säilöön lopulta jäänyt, sillä Make, tuo hupsu mörökölli, söi puoli ämpäriä lehtineen ja varpuineen. Mikäkin ahmatti!

Mustikkasesonki on vasta aluillaan, enkä malta odottaa, että pääsen valmistamaan kauden mielireseptejäni. Tässä yksi suosikeistani:

Helppo ja terveellinen mustikkaherkku

1 dl kaurahiutaleita
1 kourallinen tuoreita mustikoita

Asettele ainekset päällekkäin matalaan kulhoon. Halutessasi voit lisätä ripauksen suolaa. Sokeria ei tarvita, sillä mustikoiden luontainen makeus kyllä tyydyttää makeanhimon. Ja kehosi kiittää!
Lisää vain vesi!
Au revoir les amis des myrtilles! Näkemiin, mustikoiden ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti